Aros Kingdoms 2016

arosalku

Käytiin 10 Suomalaisen porukalla taistelemassa Ruotsissa. Vaikka muut Suomalaiset ottikin ylivoimakkaita Cephalyxeja fluffipelaajana päädyin itse ottamaan pThagroksen ja (ainoana koko turnauksessa!) eVaylin. Koska eVaylin tieri on parhaimmillaankin mediocre skippasin myös sen käytön.

Listani olivat siis:
Vayl, Consul of Everblight (*6pts)
* Angelius (9pts)
* Angelius (9pts)
* Zuriel (10pts)
Croak Raiders (Leader and 9 Grunts) (8pts)
Strider Deathstalker (2pts)
Strider Deathstalker (2pts)
The Forsaken (2pts)
The Forsaken (2pts)
Sacral Vault (9pts)
Spawning Vessel (Leader and 5 Grunts) (3pts)
Objective: Fuel Cache

Thagrosh, Prophet of Everblight (*5pts)
* Shredder (2pts)
* Blightbringer (18pts)
Blighted Nyss Raptors (Leader and 4 Grunts) (10pts)
Blighted Ogrun Warspears (Leader and 4 Grunts) (8pts)
* Warspear Chieftan (2pts)
Blighted Ogrun Warspears (Leader and 4 Grunts) (8pts)
* Warspear Chieftan (2pts)
Blighted Nyss Shepherd (1pts)
1 Spell Martyr (1pts)
Warmonger War Chief (3pts)
Objective: Bunker

Peli 1:
 Huomaa onnea tuomassa oleva Hugo.aros1

Rankan laivareissun ja hyvin lyhyiden unien jälkeen olen valmiina voittamaan turnauksen. Vastaan tulee Wedding ja oon valmis meneen nukkumaan. Wedding pelaa Calandraa croakeilla ja nysseillä ja jutuilla. Ampuu suurimman osan ogreista pois ja kerää 3 skenupinnaa. Pari vuoroo myöhemmin huomataan että Thaggy painii kyllä abaut keskellä pöytää takaa mutta oon jo kai toista vuoroa killboxannut itteäni sivusta. Ei mulla kyl ois ollu modeleita oikeeseen peliin muutenkaan. On pelejä jotka voi voittaa ja sit on laivanjälkeinen aamu-Wedding.

Peli 2: Huomaa että olemuksesta huolimatta murskasin.aros2

Cygnar, tällä oli jo etukäteen katottuna turnauksen huonoimmat cyggelistat, vastaan oli pakosti tulossa hale2 stormcladilla ja molemmilla poneilla. Saan ennen kontaktia poistettua Ayanan ja pari murhaponia, odotan että vastustaja chargaa lancet stormcladin blightbringeriin ja fiittaa mut ei, vastustaja fiittaa ja laittaa 4 lancea jokaisen reachille yhteen ogreen eikä tapa yhtään kiitos concealmentin, set defencen ja armorin, sitten kävelee vielä stormcladin ragmanilla lyömään blightbringeriä ja tekee alle averagen (joka olis 36 pinnaa). B13 ja murhaponit tappaa toisella zonellla yhden ogren. Fiitin allakin tapan murhaponin ja toki meleessä olevat 4 chargennutta lancea ja stormcladin. Seuraavalla vuorolla vastustaja jotain hinailee thornilla jne ja tappaa pari ogrea. Aloitan vikan vuoroni edelleen hengissä olevalla BB:llä, raptoreilla ja kai 8 ogrella kun vastustajalla on jäljellä jotain muutama modelii ja 46 sekuntia mun 22 minuuttia vastaan. Kellovoitto paras voitto.

Peli 3:
 Huomaa kuinka paljon mahiksia mulla on päästä zonelle.aros3

Vastustajalla Lucant/Axis ADR, en mitenkään voi dropata Vaylia koska Lucant joten vastustaja droppaa Axiksen. Vastustaja menee ekana ja vähän vaihdellaan infantrya raptoreiden pyssytellessä sivusta, kunnes vastus fiittaa, tappaa jackeilla BB:n ja ottaa selvän atritioedun mutta jättää Axiksen 1 tai 2 kämppiin. Otan mutagenesiksen ja meen lyömään Axista, heitän damagea huonosti ekalla attackilla joten fiittaan BB:n thaggyn taakse blockkaamaan Jackit ja kämppään muutaman. Vähän pelottaa kun tiedän coc sprayden tehon ja Axiksen miljoona hyökkäystä mutta selviän yhdessä pinnassa. BB tappaa Axiksen ettei Thaggyn tarvi vaivautua.

Peli 4:aros4

Vastustajalla Hale3/Hale2, olen 90% varma että droppaa Hale3 joten droppaan Vaylin vain välttääkseni lukon vikaan peliin. Hale3 ja boomikset murdochilla, storm lancet ja stormbladet + support. Tapan boomiksia, vastustaja heittää poneja croakkeihin. Vaihtelun jälkeen oon tappanu murdochin ja buumikset 2 lukuunottamatta ja RFPttänyt 3 ponia joista vika poni on liian kaukana että edes revive pääsis kiinni  mun jäbiin mutta vaylin fiitillä derppaan enkä osaa käyttää zurielin animusta saadakseni lisänopan oblittiin ja missaan kaksi boostattua 10 vauvahaleen jollon forcehammer on liian lähellä. Vastustaja antaa vielä hieman toivoa lderppaillessaan assassinaation suunnittelun boostaamalla repudiaten poistaakseen occutlaation ja käytännössä laskien saavansa ainakin 5 assaultkutia knockattuun vayiin (jotka kaikki soulstorm olisi estänyt), mutta Holt heittää hyvin damaan ja tappaa vaylin. Viimeisetkin toiveet järkevästä sijoituksesta häviää mutta olipahan parhaita pelejä vähään aikaan.

Peli 5:aros5

Vastustajalla on pThags/Bethayne, kerron vastustajalle että hän on ruma ja tyhmä. Hebe hinkkaa listavalintaansa ja sanon suoraan droppaavani pThaggyn joka tapauksessa, Hebe tietää että oon parempi ja kauniimpi pThags pelaaja ja droppaa Bethaynen. Hebe antaa mulle unohtuneet preyt myöhässä unitteihin jotka on pöydän vastakkaisilla laidoilla kuin ogret joten käytän BB:n tykin, raptorit ja spellmarttyyrin poistaakseni Scytheanin bodyn ja laittamalla siihen bad bloodin. Kysyn hebeltä, onko sillä mitään keinoa poistaa upkeeppiä johon vastaus on ei, paitsi se etten mä upkeeppais sitä. Sit Hebe fiittaa, tappaa monta ogrea ja kävelee bloodseerin scytheanin viereen ja kertoo et nyt en voi upkeeppaa bad bloodia. #hyväjätkä Meen thaggylla heittämään bad bloodin (jääden neljän kämppiin tenacitylla) ja poistelen vähän hex huntereita. Hebe heittää koko armeijansa thaggyyn mutta heittää harmin ja toisen ice cagen ohi (joiden olemassaoloa en kyl tajunnu edes vähää) ja Thaggy elää helposti ja kätellään.
 Hebe ois varmaan voittanu pelkästään dominoimalla omaa lippuaan ja juoksemalla hexhunttereita kiusaamaan mun blightbringeriä.

3-2. Ois toki voinu mennä huonomminkin mut ykkösrundin häviön takia oon aika alhaalla. Ehdottomasti ens vuonna viidettä kertaa putkeen mukaan. Listat toimii ihan jees kunhan löytyis enemmän matseja mihin droppaa Vaylia. Toi Lucant/Axis ja cephalyxit on tosi ahdistava pari ihan list chickeniä ajatellen. On mul pari ideaa niihinki.

Kuvat on Jakob Oscarssonin käsialaa ja (paljon) lisää kuvia löytyy TÄÄLTÄ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s