Smogcon 2016 Steamroller

Perjantaina pelattiin Steamroller 50 pisteen listoilla ja 10 minuutin timed turnseilla (!). Pelasin Kromac1 -Baldur1 paria jota olin tänä vuonna harjoitellut.

Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Madrak, joka ei ollut oikein sinut Baldurin controllin kanssa ja grindasin lähes tappiotta koko listan woldstalkereilla ja earth spikeseilla.

Seuraavaksi vastaan tuli Kevin Ota legioonalla. Oli pakko dropata Baldur1, vaikka vastustajan droppaama pVayl onkin pahimpia mahdollisia matseja. No, katsotaan mitä asialle voi tehdä.

Lähdin peliin sillä oletuksella, että ratkaisua on pakko lähteä hakemaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Vastustaja alotti ja otti hyvät asemat lähempää pöydän keskusta. Ekalla vuorollani rushasin parhaan mukaan, vedin neljä heviä linjaan ja juoksin woldstalkereilla turvallista laitaa eteenpäin ja toisella laidalla pyrin asemoitumaan scytheanin ja oman armeijan väliin (olisivat ampumiskisassa hävinneet anyway strideryksikölle ja tarkoitukseni oli yrittää varmistaa alpha Scytheaniin). Baldur tuli suoraan omien hevien taakse ja fiittasi (fiitin tarkoituksena ei niinkään ollut estää vihua pääsemästä kontaktiin, vaan estämästä kaikkia kontaktiin tulevia pääsemästä pVaylin fiitillä karkuun, koska menevät puolta nopeutta). Alla kuva.

WP_20160219_12_06_30_Pro[1]

Noh, pVaylin vuorolla screenaavat woldstalkerit ja mannikinit ammuttiin stridereiden toimesta. Scythean liikkui Leashillä, slipstreamillä ja omalla chargellaan tarpeeksi päästäkseen linjoihini kiinni. Annoin vastustajan tehdä Leashin kaksi activaatiota pVaylin jälkeen koska oli unohtanut. Tästä kiitoksena Scythean tappoi jostain syystä Woldwardenin, eikä vaarallisempia guardianeja.Typhon eteni myös ja sprayasi yhden setin kiviä rikki ja teki damagea sekä Balduriin, että jo vahingoittuneihin petoihin. Olennaisimpana tuo kiven rikkominen.

Omalla vuorollani tapoin scytheanin, joka oli kävelymatkan päässä guardianista ja teleporttasin stone skinnatun guardianin kiinni Typhoniin. Typhon sai kuitenkin Dark Sentinelin (advance omalla pedolla ja lyönti kun lopettaa liikkeen 5″ pVaylistä), koska se triggeraa vaikka forfeittaa movementin. Tiesin tämän toki, mutta oli pakko yrittää. No, totuttuun tapaan Typhon krittasi Wold Guardianin ja heitti sen ulos meleestä ja teki kymmenisen pinnaa vahinkoa. Tämä käytännössä ratkaisi tämän pelin. Sen sijaan, että vastustajalla olisi ainoana hevinä teraph, oli käytössä myös Typhon kolmea omaa heviäni vastaan, joista guardianit olivat jo puolikuolleita. Sain typhoniin kuitenkin ihan hyvin damagea rangedistä ja se jäi ~12 hipariin. Kuva alla.

WP_20160219_12_34_16_Pro[1]

Muistaakseni tästä tilanteesta vastustaja tappoi incitellä kaksi heviä ja yritin epätoivoisesti saada molempia vihun hevejä samalla vuorolla rikki päästäkseni takaisin peliin, epäonnistuin ja hävisin. Vastustajan kanssa pohdittiin, että parempi veto olisi ehkä ollut varma typhonin poisto ja hitaampi attritiopeli, mutta ehkä menin tässä kohtaa vähän tilttiin ja tein väärän ratkaisun. Saumat ehkä 40 % luokkaa tappaa molemmat hevit ja onnistuessaan olisi voittanut minulle pelin, mutta attrition kautta olisin ehkä saanut varmemman sauman. Oikean ratkaisun tekemiseen olisi ehkä auttanut, jos ei pelattaisi 10 min vuoroja (niissä tulee oikeasti kiire).

Kevin jatkoi 4-0 tulokseen Steamroller Qualifierista ja jatkoi Steamrollerfinaaleihin, missä käsittääkseni pärjäsi myös hyvin.

Steamrollerissa ei ollut muita erityisen mielenkiintoisia pelejä, joten postaan toisen raportin Mastersin Qualifiereista.

Ai niin, menin 3-1, olin sijalla 13/60 enkä päässyt jatkoon (8 parasta pääsi).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s